Duurzaamheid

Green Statement

Duurzaamheid

TTS heeft geïnvesteerd in een energieneutraal bedrijfspand (Energielabel A+++ ), 600 zonnepanelen en heeft stappen ondernomen om al haar afvalstromen te recyclen en het gebruik van productverpakkingen te minimaliseren. TTS helpt haar klanten om hun bedrijf op een sociaal en ecologisch verantwoorde manier te runnen door een duurzame textiellijn te lanceren: GREEN Textiles. Deze producten zijn gemaakt van gerecycled PET-garen en stellen bedrijven in staat om aan de marktvraag naar milieuvriendelijke printproducten te voldoen en een directe bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst.

 

 

TTS GREEN TEXTILES

Het gehele assortiment textiel van TTS is al 100% PVC-vrij. Dat betekent een enorme afvalreductie, want producten van polyester zijn vaak de helft lichter dan vergelijkbare van PVC. Daarnaast kan polyester textiel uit gerecyclede PET flessen gemaakt worden. Maar dit gebeurt nog niet altijd, terwijl de vraag naar duurzame printproducten wél toeneemt. TTS brengt hierin verandering met haar GREEN textiellijn: zij biedt van elk textiel een groene variant aan gemaakt van 100% gerecycled polyester. Het garen dat  hiervoor wordt gebruikt, is duurzaam geproduceerd uit gerecyclede PET-flessen zonder dat dit de eigenschappen van textiel aantast. 

Een kwalitatief, duurzaam alternatief
Voor bijna elke vorm van soft signage – zowel sublimatie als UV-inkten – heeft TTS een gerecycled alternatief. Bijvoorbeeld een non-woven banner voor buiten, vlaggendoek, displaydoek en lichtbaktextiel. Niet alleen organisatoren van festivals, maar ook grote winkelbedrijven zijn hiernaar op zoek. In de rekken van modeketens hangt steeds vaker kleding van gerecyclede garens. Nog mooier wordt het als de ketens die lijn kunnen doortrekken in de aankleding van hun winkels. Kiezen voor een groene textielvariant is dus een keuze voor kwaliteit én duurzaamheid.

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief!