Hoofdafbeelding 100% lichtdicht textiel met zwarte achterkant

100% lichtdicht textiel met zwarte achterkant

Texo Trade Services (TTS), de expert in transfer printmedia en bedrukbaar textiel, brengt een nieuw textiel op de markt dat dankzij de zwarte achterzijde garant staat voor 100% blockout. Blackback is niet alleen mooier dan de gangbare blockout-textielen met een witte achterzijde, maar ook voordeliger. Het is geschikt voor bedrukking met sublimatie direct, sublimatietransfer en UV-inkten, is zeer stabiel, heeft een minimale krimp en is naadloos leverbaar tot wel 505 cm breed.

Hét alternatief voor blockout-textiel met witte achterkant

De vraag groeit naar een beter alternatief voor blockout-doeken met een witte achterkant. Deze zijn dan wel lichtdicht, maar in geval van sublimatiedruk kan de afdruk van de voorkant tóch vaag te zien zijn op de achterkant doordat de sublimatie-inkt door de coating heen 'migreert'. Blackback is het antwoord van TTS. Met Blackback is er geen enkel risico op inktmigratie, met een mooier resultaat als gevolg. Daarnaast is Blackback voordeliger dan varianten met een witte achterkant omdat bij deze laatste nog een extra coating nodig is. Blackback is uitermate geschikt voor de afwerking van beursstands en voor textielframes waarbij de wand - waartegen het frame hangt - niet egaal van kleur is of voor een raam hangt. Met een normaal doek is dan de achtergrond vaak te zien en/of komt het licht er doorheen. Dat is niet het geval met Blackback.

Bedrukking met sublimatie direct: levendige kwaliteitsprints tot 505 cm breed

In tegenstelling tot andere aanbieders van blockout-textiel, is Blackback van TTS geschikt voor bedrukking met sublimatie direct, met een uitermate hoog kleurbereik als resultaat. Net als bedrukking met sublimatietransfer zijn de kleuren zeer diep, levendig en scherp en blijven het ook. Bedrukking met UV-inkten is ook mogelijk. Blackback kan voorzichtig worden gevouwen en is zeer stabiel in de lengte en de breedte omdat het op een hoge temperatuur is voorgekrompen. Naast breedtes van 160, 252 en 320 cm is Blackback ook verkrijgbaar in een breedte van 505 cm. Dus geen naden wanneer een breedte van meer dan 320 cm nodig is. Dit is ideaal voor de retail-, horeca-, standbouw- en expositiebranche.

Technische eigenschappen van Blackback van TTS

  • 100% polyester gebreid basisdoek met +/- 2% rek in breedte en lengte
  • 100% blockout
  • Zeer optische witte voorkant en zwarte achterkant
  • Milieuvriendelijk, 100% PVC-vrij, REACH-compliant, vrij van zware metalen
  • Totaal gewicht +/- 250 g/m2
  • Brandwerend B1 & M1
  • Voorzichtig te vouwen
  • Voorgekrompen en daardoor zeer stabiel in breedte en lengte in fixatie- of transferkalander
  • Geschikt voor bedrukking met sublimatie direct, sublimatietransfer en UV
  • Leverbaar in 160, 252, 320, 505 cm breed

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief!