Hoofdafbeelding Nieuw, volledig energieneutraal bedrijfspand voor TTS

Nieuw, volledig energieneutraal bedrijfspand voor TTS

TTS is gestart met de bouw van haar nieuwe bedrijfspand. Een verdubbeling van het aantal medewerkers, een sterk groeiende internationale klantenkring, een verviervoudiging van de omzet in tien jaar tijd én de wens om voorop te lopen in service en innovatie vormen de aanleiding tot de verhuizing. Het moderne, volledig energieneutrale pand van 6.000 m2 zal verrijzen op bedrijventerrein Gouwe Park in Moordrecht, recht in het hart van de Randstad en strategisch gelegen aan het knooppunt A20/A12. Na tien succesvolle jaren op bedrijvenpark Coenecoop in Waddinxveen zal TTS naar verwachting in maart 2019 verhuizen. 


Nieuwe diensten, stap in snelheid en efficiëntie
Het laatste decennium is TTS enorm gegroeid in digitaal bedrukbare textielmedia voor visuele communicatie, digitaal sublimatiepapier en zeefdruk transferpapier. Het nieuwe pand geeft TTS de ruimte om aan de vraag te blijven voldoen en hierin verder te groeien. Er komt ruimte om bepaalde productiestappen in huis te halen, zoals het omwikkelen en versnijden van papier en textiel naar de wens van de klant. Hiermee vinden klanten in TTS voortaan een one-stop-shop. In de nieuwe stalenmakerij worden klanten sneller en makkelijker voorzien van stalen, wat de service verder ten goede komt. Nieuw is ook de demoruimte met diverse Mimaki-printers, Monti-kalanders en transferpersen. Hier kan TTS sneller nieuwe producten testen en naar de markt brengen. Daarnaast zorgt een laaddock ervoor dat containers en vrachtauto’s sneller en efficiënter kunnen worden afgehandeld.

Energieneutraal
TTS hecht veel waarde aan duurzaamheid en maakt daarom haar nieuwe pand volledig energieneutraal. Dat is mogelijk door het toepassen van vloerverwarming, luchtcirculatie met warmtewisselaars en zeer goede isolatie in combinatie met zonnepanelen. In totaal heeft het pand een oppervlakte van 6.000 m2: 5.000 m2 magazijn/bedrijfsruimte van twaalf meter hoog en 1.000 m2 kantoor en demoruimte. 

Inspelen op toekomstige ontwikkelingen en vraag 
Met het nieuwe pand is TTS klaar voor de toekomst. Floris Jan van den Heuvel, directeur van TTS: “Wij verwachten dat de markt voor digitaal textiel printen wereldwijd blijft groeien. Vooral in segmenten als retail en standbouw zal steeds meer textiel voor de aankleding worden toegepast. Maar ook bedrijven die textiel drukken voor de mode- of interieurbranche stappen over op digitale productie. Verder blijven de toepassingen voor digitaal sublimatiedruk groeien in de markt van promotionele items. Denk aan mokken, handdoeken, key-cords en vloermatten. Omdat wij in ons nieuwe pand meer opslagcapaciteit en een efficiënt magazijn hebben, kunnen wij sneller en tegen lagere kosten opereren en inspelen op de groeiende vraag van de markt.” 

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief!