Hoofdafbeelding Nieuwe neon gele en roze fluorescerende inkten van Mimaki

Nieuwe neon gele en roze fluorescerende inkten van Mimaki

Mimaki introduceert neon fluorescerende inkten ideaal voor laag volume, hoge kwaliteit toepassingen op het gebied van mode, sportkleding, zwemkleding en schoenen.

Of het nu gaat om wielrennen, lopen, badminton of voetbal: ieder team heeft zijn eigen shirts nodig. Belangrijk is dat de naam, het nummer en het logo van de sponsor duidelijk zichtbaar zijn. Om dergelijke relatief kleine, aangepaste productieoplagen rendabel te produceren, zijn sublimatietechnologieën een must. De bedrukking van een kledingstuk digitaal produceren is voordeliger dan graphics achteraf aan te brengen. Het nadeel van traditionele druktechnieken is dat het moeilijk is om de gewenste neonkleuren te realiseren en ze vaak niet rendabel zijn bij kleine productieoplagen.

De TS300P-1800, die werd gelanceerd op FESPA, is speciaal ontworpen voor voordelige digitale productie van kwalitatief hoogwaardige toepassingen. De combinatie met de nieuwe inkten creëert nieuwe, uiteenlopende toepassingsmogelijkheden voor textieldrukkers, ontwerpers en kledingfabrikanten: "Fluorescerende kleuren zijn in trek in de wereld van mode en sportkleding", zegt Mike Horsten, General Manager Marketing EMEA bij Mimaki Europe. "Met deze New Neon inkten kunnen ontwerpers en kledingfabrikanten digitale printoplossingen nu ook inzetten voor de productie van hardloopoutfits van hoge kwaliteit en andere toepassingen met personalisatie of unieke designs en opvallende accenten uit veiligheids- of modeoverwegingen. Een primeur is dat deze inkten het nu mogelijk maken om dergelijke speciale producten van hoge kwaliteit op grotere schaal te produceren."

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief!