Hoofdafbeelding Nieuwe supergrootformaat TS500P-3200 inkjet printer

Nieuwe supergrootformaat TS500P-3200 inkjet printer

Mimaki lanceert de supergrootformaat TS500P-3200 inkjet printer in februari 2016. Deze 3,2m brede rol-naar-rol sublimatie inkjet printer print op transferpapier en is specifiek gericht op de textielindustrie. Hij is geschikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder textiel voor binnenhuisarchitectuur en indoor soft signage.


Lean, mean and green
De supergrootformaat TS500P-3200 inkjet printer is geschikt voor het digitaal bedrukken van dergelijke stoffen. Hij is uitgerust met een nieuw type printkop om hoge printsnelheden van 180 m²/u te leveren. De printer telt 12 printkoppen, die versprongen opgesteld zijn in 3 rijen. Ze spuiten de inktdruppels met hoge snelheden voor het behoud van de juiste spuithoek van de inktdruppels en voor een nauwkeurige plaatsing van de rasterpunten bij high head gap printing. Dat zorgt voor printresultaten van hoge kwaliteit op voordelige, dunne transferpapiersoorten.

 

Anti-banding
Om extra mooie prints te realiseren, vervaagt de anti-bandingfunctie van Mimaki's Advanced Pass System 4 (MAPS4) de grenzen van printbanen met een kleiner aantal druppels. Bovendien maakt de nieuw ontworpen Auto Media Feeder (AMF) een stabiele doorvoer van het transferpapier mogelijk in de hogesnelheidsstand zodat de printkwaliteit behouden blijft.
De milieuvriendelijke soft signage stoot geen vluchtige organische stoffen uit na het printen. Een bijkomend voordeel is dat die licht van gewicht en opvouwbaar is. Dit helpt om de CO2-uitstoot te beperken tijdens transport.

 

De Mimaki TS500P-3200 biedt volgens Mimaki meerdere productievoordelen:

  • superbrede bedrukbare breedte van 3,2 m voor sublimatie transfer printen op extra brede stoffen voor gordijnen, beddengoed en andere toepassingen voor woninginrichting
  • printsnelheid van 180 m2/u
  • nieuwe printkop en nieuw doorvoermechanisme voor printsnelheden en een hoge printkwaliteit op 3,2 m brede media
  • AMF voor doorvoer van media tot 3,2 m breed en tot 130 kg zwaar met behoud van stabiele doorvoer voor printresultaten
  • transfermechanisme dat rimpels voorkomt ter ondersteuning van productie met hoge snelheden op breed papier
  • krachtige TxLink3 Lite RIP-software voor het opgeven van het inktvolume per kleur en voor productie van grote, naadloze patronen op basis van één enkel beeld (inclusief de mogelijkheid om patronen te herhalen en te spiegelen).

Ononderbroken printen wordt ondersteund door de Nozzle Check Unit (NCU) voor automatische detectie en reiniging van verstopte spuitmondjes. Als verstopte spuitmondjes niet hersteld zijn na de reiniging, zorgt het Nozzle Recovery System (NRS) ervoor dat goede spuitmondjes worden gebruikt in plaats van de verstopte. Grote inktbussen in de externe inkttoevoereenheid ondersteunen continu printen.

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief!