Hoofdafbeelding Primeur: eindelijk 5 meter brede doeken voor lichtbakken uit één stuk printen

Primeur: eindelijk 5 meter brede doeken voor lichtbakken uit één stuk printen

Primeur: eindelijk 5 meter brede doeken voor lichtbakken uit één stuk printen

Texo Trade Services introduceert op FESPA Digital 5 meter brede megadoeken van textiel voor indoor-lichtbakken

Waddinxveen, 2 maart 2016 - Texo Trade Services, de expert in transfer printmedia en bedrukbaar textiel, introduceert op de internationale vakbeurs FESPA Digital 2016 voor het eerst haar noviteit op het gebied van het printen van doeken voor grote lichtbakken. Vanaf nu is het mogelijk om 5 meter brede megadoeken van textiel voor lichtbakken te printen, naadloos en met een grote kleurdiepte. Hiermee helpt zij onder meer de retail-, horeca-, standbouw- en expositiebranche zich prominent te onderscheiden. Van 8 t/m 11 maart presenteert Texo Trade Services (TTS) dit nieuwe product in de Amsterdam RAI.

Nu 5 meter breed printen uit één stuk

Wie grote doeken wil printen voor indoor-lichtbakken (in warenhuizen, showrooms, modeshows, exposities, winkels, hotels, beursstands, e.d.) loopt tegen formaatbeperkingen op: voor 5 meter breed was geen goed textiel beschikbaar. Wie breder dan 3 meter wilde printen, moest óf een te stug en zwaar textiel of PVC toepassen óf delen aan elkaar confectioneren, een noodgreep. Gevolg: naden, die niet alleen verstorend werken voor het zicht, maar ook voor het design. Een paar millimeter afwijking kan het ontwerp al verstoren. Bovendien is een naad minder doorschijnend en daarmee meteen zichtbaar in een lichtbak. Kortom, naden doen afbreuk aan de professionele uitstraling. Met haar nieuwe product sluit TTS nog beter aan op de wensen van printers, die veelal machines hebben staan die hoge kwaliteit in 5 meter breed kunnen printen of overwegen deze aan te schaffen om hun opdrachtgevers nog betere kwaliteit te kunnen bieden.

Veel keuze in media voor toepassing in lichtbakken

Op FESPA introduceert TTS samen met SENFA de textielsoorten PEARL Lightbox (voor lichtbakken) en THEATER (voor blockout) voor UV-inkten in 5 meter rolbreedte. Voorheen waren deze bekende producten niet in deze rolbreedte verkrijgbaar. Naast PEARL Lightbox introduceert TTS ook het product Lightbox Soft Knitted. Ten opzichte van PEARL Lightbox onderscheidt dit textiel zich doordat het gebreid is en daardoor wat meer rek heeft. Hierdoor is het minder gevoelig voor kreuken en beter en gemakkelijk strak in de lichtbak te spannen. Naast 5 meter breed textiel voor lichtbakken levert TTS uit voorraad nog vijf andere soorten textiel in 5 meter breed voor sublimatie-, solvent- en UV-printen.

Ook 5 meter breed sublimatieprinten voor megaframes

Niet alleen voor toepassingen in grote lichtbakken, maar ook in megaframes loopt TTS voorop. Hiervoor biedt sublimatie als printtechniek de meest optimale resultaten. Omdat de inkt de stof indringt (het polyester garen wordt ingekleurd) en de stof ongecoat is, is het doek goed en absoluut kreukvrij op te spannen. Met sublimatie wordt een uitermate hoog kleurbereik gerealiseerd. Kleuren zijn zeer diep, levendig en scherp en blijven het ook, omdat de inkt in het polyester garen zit en niet erop. Naast de stoffen voor deze techniek beschikt TTS als enige over 5 meter breed beschermpapier voor de kalander om de sublimatie/kleuren te fixeren. Nu de eerste sublimatieprinters voor 5 meter breed printen zeer binnenkort op de markt komen, helpt TTS printers een nieuwe stap te zetten.

Bezoek Texo Trade Services op FESPA!

Op de Europese markt is Texo Trade Services de expert in 5 meter breed textiel. Zij nodigt u van harte uit het met eigen ogen te komen bekijken op FESPA Digital van 8 t/m 11 maart in de RAI Amsterdam. Bezoek standnummer G30 in Hal 1. De achterwand is een 5 meter brede lichtbak met daarin PEARL Lightbox. Heeft u vragen en/of wilt u een afspraak? Neem contact op (zie onderstaande contactgegevens).

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief!