Hoofdafbeelding TTS enige leverancier PPX 5 meter breed

TTS enige leverancier PPX 5 meter breed

Texo Trade Services, de expert in transfer printmedia en bedrukbaar textiel, is de enige leverancier ter wereld die beschermpapier van 5 meter breed levert voor 5 meter brede sublimatieprinters. De eerste van deze printers, de Durst Rhotex 500, werd in maart geïntroduceerd op FESPA 2016. Bestaande sublimatieprinters gaan maar tot een breedte van circa 3.2 meter. Het beschermpapier loopt mee met het geprinte textiel in de kalander en zorgt ervoor dat de Nomex-band van de kalander schoon en in goede conditie blijft. Met het beschermpapier van Texo Trade Services kunnen printers hun 5 meter brede prints nu fixeren op hun kalander voor de beste printresultaten.

Uniek: met 5 meter breed beschermpapier risicoloos sublimeren op 5 meter breed textiel

De productintroductie van het 5 meter brede beschermpapier door Texo Trade Services is bijzonder omdat printers daarmee de mogelijkheid hebben om met een traditionele kalander de inkt op het geprinte doek, zonder risico, te fixeren. Bij fixatie van het geprinte textiel op een zogenoemde 'bandloze' kalander is er altijd het risico dat bepaalde textielsoorten ongecontroleerd krimpen, het contact met de verwarmde cilinder verliezen en daardoor onbruikbaar zijn. Vanaf nu kan er op de grootste sublimatieprinter ter wereld dus niet alleen heel groot en naadloos, maar ook veilig en met de beste resultaten worden geprint.

Sublimatie is dé printtechniek

De Durst Rhotex 500 print direct op textiel zonder transferpapier maar met sublimatie-inkten. Tot nu toe was 5 meter breed printen alleen mogelijk met UV- en solvent-techniek waarbij het textiel gecoat moest zijn om dit te kunnen bedrukken. Sublimatieprinten biedt als printtechniek op textiel de meest optimale resultaten. Omdat de inkt de stof indringt (in de polyester vezel) en de stof ongecoat is, is het doek veel minder kreukgevoelig en goed op te spannen. Met sublimatie wordt een uitermate hoog kleurbereik gerealiseerd. Kleuren zijn zeer diep, levendig en scherp en blijven het ook, omdat de inkt in de polyester vezel zit en daardoor absoluut slijtvast is. Bovendien is de inkt milieuvriendelijker, reukloos en kan gesublimeerd textiel goed worden opgevouwen. Dit scheelt volume ten opzichte van het oprollen van grootformaat prints, waardoor verpakken en vervoeren efficiënter en duurzamer is. XXL-visuals zijn nu voor bijna iedereen weggelegd.

One-stop-shop voor 5 meter breed textiel en beschermpapier

Naast het 5 meter brede beschermpapier heeft Texo Trade Services een uitgebreid assortiment 5 meter breed textiel op voorraad voor sublimatie direct printen. Deze textielen zijn brandvertragend B1 en M1, vrij van zware metalen en pvc, OEKO-TEX®-gecertificeerd en REACH-compliant. Texo Trade Services is dus dé one-stop-shop voor printers die een 5 meter brede sublimatieprinter hebben gekocht of de aanschaf ervan overwegen om hun klanten nóg beter van dienst te kunnen zijn.

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief!