Hoofdafbeelding Katoen bedrukken met sublimatie transfer

Katoen bedrukken met sublimatie transfer

TTS introduceert Subli-Lining, een interlining waarmee natuurlijke stoffen zoals katoen, linnen en zijde met sublimatie transfer bedrukt kunnen worden. Het resultaat zijn zeer diepe en levendige kleuren, wasmachinebestendig en slijtvast zonder het gevoel en uitstraling van de natuurlijke stof te veranderen.

Met Subli-Lining kunnen creatieve bedrijven in de mode en interieur textiel nu ook natuurlijke stoffen met sublimatie transfer bedrukken en hun marges vergroten door te besparen op de productiekosten. Subli-Lining maakt het gebruik van reactieve inkten en dure was-, stoom- en drooginstallaties overbodig. Voor de verwerking volstaan transferpapier en een kalander.

 

De 100% polyester interlining van 40 g/m2 is eenzijdig voorzien van een "hot-melt". Subli-Lining wordt op de transfer kalander bedrukt met transferpapier en tegelijkertijd op de natuurlijke stof gelamineerd. Hierna is geen nabehandeling meer nodig wat direct ook het grote voordeel is ten opzichte van reactieve inkten. Doordat Subli-Lining zeer dun en soepel is blijft het gevoel en natuurlijke uitstraling van het basismateriaal behouden. Dit maakt Subli-Lining zeer geschikt voor de productie van mode stoffen en interieurtextiel zoals kussens en raamdecoratie.

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief!